Winterstorm Nemo

[liveblog] De noordoostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor een zware sneeuwstorm die in de loop van vrijdag en zaterdag gaat huishouden. Er worden grote hoeveelheden sneeuw verwacht. In de gebieden rond Boston wordt houdt men rekening met lokaal 60cm sneeuw in 24 tot 36uur. De blizzard is het resultaat van het samensmelten van een ‘Alberta Clipper’ en en een depressie die vanuit het zuiden komt opzetten.

Hieronder een overzicht van de verwachte sneeuwval door weather.com. Ook New York City krijgt te maken met sneeuw. Mogelijk 30 centimeter. Daar begint de neerslag eerst als natte sneeuw en regen maar gaat later in de middag en avond over in sneeuw.

Sneeuwverwachting in inches. 1 inch = 2.54cm

Sneeuwverwachting in inches. 1 inch = 2.54cm

Naast de sneeuw gaat het ook hard waaien. Boven land komt een vrij krachtige tot harde wind te staan met zware tot zeer zware windstoten. Windchill wordt een factor en men houdt rekening met stroomuitval door veel sneeuw en wind.

Bron Accuweather

Bron Accuweather

Bron Accuweather

Bron Accuweather

De Amerikaanse meteo houdt er rekening mee dat het een van de zwaarste sneeuwstormen wordt die men in die hoek ooit gezien heeft. Een ‘Epic Storm’. De verwachting is dat het verkeer geheel tot stilstand gaat komen, luchthavens worden gesloten en de buitengebieden zullen ingesneeuwd raken. Lokaal is het verboden om de weg op te gaan met de auto. Winkels in NYC raken al leeg door het hamsteren van brood en zuivel. Veel scholen blijven dicht in het noordelijk deel van het gebied dat getroffen gaat worden door Nemo.

Zondag wordt het weer beter. Het algemene advies is blijf binnen en kom zondag weer naar buiten.

Mensen langs de kust krijgen het mogelijk zwaarste te verduren. Zij zijn nauwelijks bekomen van superstorm Sandy. Ook nu houdt men weer rekening met overstromingen. De piek van de storm wordt vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht.


Ik ga proberen een semi-live blog bij te houden over NEMO de komende 24 tot 36 uur. Collega Kim van Schie zit in New York om van een mooie vakantie te genieten. Ze zal zo af en toe een paar updates vanaf de straat doorgeven. Hoe tof is dat!

Live verslag vanaf Madison Square.

Live verslag vanaf Madison Square van een Amerikaanse collega.

2 reacties op “Winterstorm Nemo

Geef een reactie