Nog steeds op koers voor droger en warmer weer

Ja hoor, het blijft er veelbelovend uitzien voor volgende week. Dit weekend begint een hogedrukgebied op te bouwen vanaf de Azoren richting west Europa en schuift dan langzaam door naar het noorden. Een gunstige ontwikkeling voor al die mensen die het natte en frisse zomerweer zat zijn. Volgende week wordt het warmer en zonniger. Bovenal, het blijft een flink aantal dagen op rij droog. Begin maar met het afstoffen van de BBQ!

Hogedruk op zondag

Hogedruk op woensdag

Deze week, donderdag en vrijdag krijgen we nog een aantal buien te verwerken en zou je bijna denken dat het herfst is. Ook de wind laat namelijk van zich spreken. Maar daarna wordt het toch echt overwegend droog. De temperatuur gaat ook flink stijgen. Na woensdag laat het model weer een daling van temperatuur zien maar dat is nog hoogst onzeker. Ik denk dat we in Flevoland mooi rond de 22 graden blijven, ook in het tweede deel van de week. Hieronder het neerslagprofiel en temperatuurprofiel voor de komende 10 tot 15 dagen. Lekker toch?

Temperatuurprofiel

Neerslagverwachting

 

Goed, om vast in de stemming te komen: Summertime van Gare du Nord.


httpv://youtu.be/6I31lzVYmR8

2 reacties op “Nog steeds op koers voor droger en warmer weer

    • Dat vind ik aardig van je. En ik sta nog steeds achter mijn verhaal. Het ziet er goed uit voor volgende week!

Geef een reactie