Gaat het dan toch gebeuren?

Een laag op donderdag brengt veel neerslag.

Donderdag over een week, een hoog.

Ik denk het wel. Volgende week. Het zit nu al een paar dagen in de weerkaarten voor de langere termijn. We kunnen er niet meer omheen. Volgende week wordt het voorzichtig zomer. Droog weer en zonnige perioden.

Vanaf zondag 22 juli bouwt er een hogedrukgebied vanaf de Azoren richting Benelux en Duitsland. En dit hogedrukgebied lijkt het een tijdje vol te gaan houden. Zomer in Nederland met temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Maar opgelet, ik zeg voorzichtig en maandag en dinsdag heeft het hogedrukgebied nodig om zich te settelen. Vooral op dinsdag is er nog kans op een randstoring die wat neerslag brengt in de polder. Daarna is het vrij baan voor het hogedrukgebied.

En natuurlijk moeten we eerst nog door een wisselvallige week heen. Tot en met zaterdag valt er iedere dag wat neerslag met donderdag als negatieve uitschieter. Dan kan het flink plenzen en kunnen de neerslagmeters behoorlijk vol raken. Temperaturen liggen deze week rond de 18 graden. Alleen woensdag stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden en lijkt het zelfs droog te blijven.

pink cumulus

Vrijdag de 13e, Vlak voor zonsondergang.

Geef een reactie