Nog meer hemelwater

Hogedrukinvloed in de loop van zondag en maandag

Depressies op vrijdag en zaterdag.

Juni viel feitelijk in het water met veel neerslag en een veel te lage gemiddelde temperatuur. Juli is inmiddels hard op weg naar dezelfde karakteristieken. De komende dagen is het bijzonder wisselvallig en het zal worden zoeken naar de mooie momenten.

Donderdagmiddag bijvoorbeeld. Dan ziet het er aardig uit met zonneschijn en droog weer. Overigens hebben we dan wel weer een aantal pittige buien achter de rug die in de nacht en vroege ochtend vallen in Flevoland. Een zeer koude bovenlucht belooft dan extra onstabiliteit. Onweer en hagel behoren tot de mogelijkheden.

Na die mooie donderdagmiddag gaat het vrijdag vervolgens weer helemaal mis. In de nacht al. Een depressie met bijbehorende storing trekt vanuit het zuidwesten Nederland binnen en brengt flink wat regen. Regen die overdag aanhoudt. Ook een groot deel van zaterdag houdt de storing Nederland in zijn greep en vallen er diverse buien. Later op zaterdag wordt het vanuit het westen droger. Met een beetje geluk komt dat wat sneller waardoor de middag en avond grotendeels droog verlopen. Zowel op vrijdag als zaterdag zijn neerslaghoeveelheden van ruim 10 millimeter mogelijk. Temperaturen komen vrijwel zeker niet boven de 17 graden.

Zondag volgt er licht herstel. Er is weer wat zonneschijn maar helemaal droog blijft het niet want een lokale bui is mogelijk. Toch is de zondag absoluut de betere dag van het weekend.

Begin volgende week neigt het Azorenhoog op te bouwen richting Frankrijk. Een positieve ontwikkeling. Het levert wat droger weer op met licht oplopende temperaturen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het allemaal niet overtuigend is voor volgende week. Het hoog ligt net iets te zuidelijk waardoor depressies vanuit het noordwesten later in de week toch weer de boventoon gaan voeren. Maar we blijven positief, dat is nog ver weg en kan nog veranderen….

Het is zoeken naar mooie momenten. Zoals gisterenavond. reflectie in de Vaart in Almere

Geef een reactie