Jeetje Mina

Vooral donderdag en vrijdag grote kans op veel neerslag en onweer. Bron infoplaza

Vandaag woensdag, zomers warm, morgen zomers warm. Maar echt zomerweer in Flevoland, nee. Zowel vandaag als morgen is het benauwd en zijn er veel wolken. Donderdag vallen er in de loop van de dag een paar stevige onweersbuien mogelijk met hagel. En ook vrijdag moeten we ons opmaken voor veel millimeters hemelwater. Meer dan 10 millimeter is zowel op donderdag als op vrijdag mogelijk in de polder.

Het wil gewoon niet vlotten met de zomer van 2012. Juni stond bol van de grilligheid en ook juli laat een zeer veranderlijk weerbeeld zien. Na de twee zomerse dagen van vandaag en morgen  wordt het vanaf vrijdag weer minder warm.

Lagedrukgebied Mina ligt in de weg dit weekend.

Het Atlantisch hoog krijgt voorlopig geen kans om op te bouwen naar het West-Europese vasteland. Daar zorgt lagedrukgebied Mina voor die tot en met het weekend het gebied rond de Noordzee en het Verenigd Koninkrijk in zijn greep houdt en stabiel weer voorkomt.

Volgende week blijven we in een zuidwestelijke stroming hangen. Het betekent licht wisselvallig weer, met soms een bui, soms zon en temperaturen tussen 18 en 20 graden. Tot midden juli lijkt dit weertype niet te veranderen. Jeetje Mina denkt u misschien. Wat mij betreft terecht maar er is voorlopig echt weinig van te maken.

Volle maan een paar dagen geleden.

Geef een reactie