Stabiliteit is ver te zoeken

15mm op zondag in Almere Buiten.

Grilligheid kent geen tijd deze zomer. Na een winderige maar aardige zaterdag en een herfstachtig zondag zien we vanaf vandaag weer licht herstel van het weerbeeld. Mogelijk dat de temperatuur zelfs de zomerse waarde van 25 graden gaat bereiken op donderdag! Het zou wat zijn, want zomers warm is het deze juni maand nog niet geweest.

Helemaal droog gaat het niet worden. Hoewel, dinsdag waarschijnlijk wel als een rug van hogedruk passeert en we droog en vrij zonnig weer ervaren. Woensdag daarentegen is het weer overwegend bewolkt en regent het af en toe als een zwakke storing passeert.

Dinsdag droog en perioden met zon door een uitloper van een hogedrukgebied

Donderdag wordt het dus mogelijk zomerswarm als we van een tijdelijke zuidelijke stroming profiteren en er warme lucht uit Frankrijk wordt aangevoerd. Wel is er dan aan het einde van de dag kans op zomers onweer maar met een beetje geluk blijft dat buiten Flevoland.

Vrijdag en het weekeinde moeten we dan alweer een flinke stap terug doen qua temperatuur. Het kwik haalt dan nog net de 20 graden en met een zuidwestelijke stroming vallen we terug in een wisselvallig weerbeeld met soms zon en soms een bui.

Zowel het Europese als Amerikaanse model laten voor donderdag zomerse waarden zien.

Het is zeker, deze juni maand zal niet in onze herinneringen blijven op een manier waarvan we later zeggen, ‘Goh weet je nog die warme en droge juni in 2012.’ Nee, het zal meer zijn, ‘Goh weet je nog juni 2012, toen WE zo kansloos van het veld werden gespeeld en we precies nul punten haalden op het EK? Waardeloos. En het weer was toen ook nog pet!’

De neerslagsom tot zondagochtend 8 uur. In de loop van de dag de cijfers tot maandagochtend 8 uur. Duidelijk is dat juni veel natter is dan normaal

Zie ook: Neerslag in Juni

Geef een reactie