En toen was de weg weg

Draai om bij ondergelopen weg. Verdrink niet!

U heeft het vroeger waarschijnlijk ook wel eens gedaan. Met de fiets, na een wolkbreuk,  door een half ondergelopen tunneltje gereden. Tot de assen in het water. In Almere kan dat makkelijk. Daar heb je genoeg wandel- en fietstunnels die na een stevige hoosbui enige tijd blank staan. Het blijft altijd spannend hoe diep je door het water gaat.

In de Verenigde Staten in de staat Minnesota hebben ze de afgelopen dagen met overvloedige regenval te maken gehad. Vooral in de omgeving van Duluth waren meldingen van grote wateroverlast. Wegen waren veranderd in stromende rivieren en huizen liepen deels onderwater. Het dagelijks leven kwam even stil te liggen zullen we maar zeggen.

Weg weg. Foto: Duluth News Tribune

Weg weg. Foto: Duluth News Tribune

Weg weg. Foto: Duluth News Tribune

In dat soort heftige gevallen van overvloedige regen waarschuwen meteorologen in de VS om niet de weg op te gaan. Rij nooit over een weg die onderwater ligt. Indien het water stroomt zou een auto grip kunnen verliezen en van de weg afspoelen maar bovenal, de weg zou wel eens weg kunnen zijn met desastreuze gevolgen!

In Duluth was dat het geval. Door de hevige regenval viel daar in 3 dagen meer dan 200mm water. De overstromingen die daardoor ontstonden tastten de wegen en funderingen aan waardoor hele stukken weg werden weggespoeld of verzakten. Grote gaten in de wegen zonder dat je het zag door het water. Onverstandig dus om auto te rijden maar waaghalsen kropen toch achter het stuur.Op de foto’s zijn de gevolgen zichtbaar nadat het water weer was weggetrokken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Ik bedenk me nu wel als ik weer eens door een ondergelopen viaductje fiets.

Bron Accuweather, NWS, Duluth News Tribune, WeatherMatrix

Foto kop: nate carlson (archief)

Één reactie op “En toen was de weg weg

Geef een reactie