Oostvaardersplassen: Eeneiige tweeling?

Zaterdagavond ben ik samen Fiep nog even de Oostvaardersplassen ingetrokken. Naast veel reeën die we dieper in het woud zagen scharrelen kwamen we ook een kleine groep konikpaarden tegen. Los van die groep stonden drie oudere dieren met twee veulens. Ik had echt de indruk dat ik naar een eeneiige tweeling zat te kijken. De overeenkomsten waren opvallend.

[jbox color=”blue” title=”Update 19 juni”]Navraag bij Staatsbosbeheer leert dat meerlingen niet mogelijk zijn bij Konikpaarden. Joke bedankt voor het navragen.[/jbox]


reeen

Ik heb werkelijk geen idee of dat überhaupt mogelijk is bij konikpaarden. Ik heb de vraag gesteld aan Staatsbosbeheer. Leuk om te zien was het in ieder geval wel.


tweeling?

Hieronder een kort filmpje dat ik maakte (ook in HD beschikbaar).
httpv://www.youtube.com/watch?v=hS74gp-t_1g&hd=1

Geef een reactie