Weer deze week: Minder positief…

Dinsdag de beste dag van de week?

Het wordt beter schreef ik eind vorige week. Helaas, dat lijkt nu een stuk minder zeker. De vlakke luchtdrukverdeling die ik op de weerkaarten zag met een voorkeur voor hoge luchtdruk is dit weekend omgeslagen in een vlakke verdeling met een voorkeur voor een cyclonaal patroon. Lees lage luchtdruk.

En dus zit die ‘zekere’ wat langere droge periode er niet in. Vanaf woensdag blijft de kans op een bui bestaan hoewel ik nog steeds geen grote neerslaghoeveelheden verwacht in Flevoland. Wel kan een lokale bui op woensdag plaatselijk veel water brengen door de trage treksnelheid.

Een depressie trekt vrijdag noordwest van Nederland langs. Neerslagkans neemt dan toe.

Na de pittige onweersbuien van maandagochtend lijkt dinsdag de mooiste dag van de week te worden. Het is droog, vrij zonnig en het kwik stijgt tot boven de 20 graden. Overigens blijft de temperatuur tot en met vrijdag rond de 20 graden schommelen. In het weekend wordt het weer iets frisser. Het bijbehorende weerbeeld zal vrij bewolkt zijn. Vanaf vrijdag trekt een depressie lang Nederland waardoor wolken helemaal de overhand gaan krijgen. Gelukkig is de koers van dit laag nog allerminst zeker waardoor het weer nog kan meevallen.

Jammer genoeg is er ook volgende week nog weinig te bespeuren van een standvastig weerbeeld in de weerkaarten. De start van de kalenderzomer (donderdag) is daarom niet hoopvol te noemen.

Neerslag voor de komende dagen. Tot en met het weekend is er iedere dag wel kans op neerslag.

Geef een reactie