Zeemist en stapelwolken

Temperatuur om 1430. Verschillen tussen west en oost.

Een prachtige satellietfoto kwam er vanmiddag binnen van de Terra satelliet van de NASA. De prent laat mooi de zeemist en lage bewolking zien langs de kust van Nederland. Alleen de Zeeuwse stranden zijn schoon. In het binnenland, daar waar het kwik het hoogst is opgelopen, vormen stapelwolken. Naarmate je meer naar het zuidoosten gaat worden de watten dikker.

Het kwik liep in Flevoland op tussen de 22 en 24 graden. In het zuidoosten van Nederland werd het rond de 26 graden. Onder de mist bleef het kwik steken tussen de 13 en 15 graden.

De lage bewolking en de zeemist bemoeilijken op het moment van schrijven de zoektocht naar een klein vliegtuigje voor de Maasvlakte bij Rotterdam. In de mist is daar een vliegtuigje van het radarscherm verdwenen. Gezien de hoogte waarop het vliegtuigje vloog vreest men nu voor een crash in zee. Reddingwerkers zien in de dichte mist geen hand voor ogen.

Hieronder de satellietfoto. Klik op de foto voor een (enorme) vergroting. Let ook op dat wolkenbandje langs de oostgrens van Noord-Holland. Zeg maar de lijn Amsterdam-Volendam en Enkhuizen.

Nederland om circa 14 uur vanuit de ruimte. Mist langs de kust. Stapelwolken in het binnenland.

Geef een reactie