Warmte op komst

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren. Volgende week gaan we qua temperatuur boven onze stand leven en dat is dit hele voorjaar nauwelijks voorgekomen. Temperaturen komen vanaf woensdag vaak boven de 20 graden en dan mogen we gerust zeggen dat het te warm is voor de tijd van het jaar.

Voor het zover is moeten we wel eerst afrekenen met een aantal buiige dagen. Met name zondag en dinsdag verlopen met nattigheid. Dinsdag is het dan met een noordwestelijke wind ook weer even een stuk frisser. Op de andere dagen kan niet de garantie worden gegeven dat het droog blijft. Er zit onstabiliteit in de lucht en dat betekent een gerede kans op een bui. Neemt niet weg dat de zaterdag er zeer acceptabel uitziet.

Hogedruk vanaf donderdag

Vanaf woensdag laten de weerkaarten een gordel van hogedruk opbouwen vanaf de Azoren richting Scandinavië. Voor Flevoland betekent dit een oostelijke stroming waarin warme lucht wordt aangevoerd. Zomerswarm (25 graden) zal het nog niet worden maar twintig plus met droog en zonnig weer lijkt de meest reële weersverwachting voor het tweede deel van volgende week. En komt dan niet het Pinksterweekend in het zicht?

Goh, dat zou wat zijn. Dan wordt Pinksteren 2012 warmer dan 2011. Toen was het 18 tot 19 graden in Flevoland en nu dus boven de 20 graden.  Vooral tweede pinksterdag was toen erg bewolkt. We zullen zien. Het is pas over een dag of tien op moment van schrijven.

Verwachtingen temperatuur komende 15 dagen

Hierboven een mooi, misschien wat ingewikkeld kaartje. Het laat de kans op temperaturen tussen een bepaalde waarden zien. Het komt er op neer dat vanaf donderdag de kans op temperaturen van 20 graden of hoger meer dan 80 procent is. Mooi is ook te zien dat dinsdag de 22ste juiste een wat frisser dag is.

Één reactie op “Warmte op komst

Geef een reactie