Even wat frisse lucht

Brede opklaringen

Brede opklaringen

Gisterenavond kon het weer even. De deur uit na het eten om een stukje te wandelen en ‘de kop weer even leeg maken’. Gewapend met fototoestel ben ik naar het meest noordwestelijke puntje van de Oostvaardersplassen gereden. Vaak zie je in die hoek edelherten lopen en gelukkig was dat nu ook het geval.

Bij het wegzinken van de zon lieten ze zich (op een afstand) zien.

Op de weg terug naar de auto stond ik nog even stil bij een van de percelen die in 2009 (of 2010) zwaar getroffen werd door zware buien. Populieren braken toen als luciferhoutjes af door de extreme windstoten die optraden tijdens de passage van de buien. Nog steeds zie je de onderste delen van de bomen staan. Het heeft iets ‘Armageddon-achtigs’ zeker gisterenavond met het rood en oranje van de ondergaande zon.


Klik op de foto voor een vergroting.

Geef een reactie