Lol met Vince van Tellingen

Vince als fotograaf vandaag

Vanmiddag ben ik met Vince, mijn zesjarige zoon, een rondje door het westen van Flevoland gereden. Ik wilde wat buien fotograferen maar toen wij vertrokken waren de meeste buien al verdwenen. Ik had Vince voorgesteld dat hij ook maar foto’s moest gaan maken zodat hij kon oefenen. Ik legde hem de basisfuncties van de Sony uit en na de korte introductie zag hij het helemaal zitten.

Onderweg maakte Vince allerlei foto’s. Ik geloof dat hij met 100 foto’s terugkeerde. Elk detail van de auto werd op de plaat vastgelegd maar ook de natuur werd zorgvuldig gefotografeerd. Natuurlijk was ik ook slachtoffer van Vince van Tellingen. Hij maakte al zijn foto’s door de zoeker en niet via de display.

We dronken wat in de zon toen ik een wolkentimelapse maakte aan de Oostvaardersdijk. We hadden het enorm naar ons zin en Vince had de grootste lol dat hij stiekem mijn achterkant had gefotografeerd.

Vanuit de auto

Terug in huis was ik verbaasd van het resultaat. Werkelijk alle foto’s waren scherp en de composities waren bewust gekozen. Het enige probleem was de horizon die nog wel eens scheef stond maar daar ging hij aan werken. Ik stond ook versteld dat hij bij elke foto zijn verhaal klaar had. Elke foto was zeer doordacht genomen.

Hieronder zomaar een greep uit de foto’s die Vince maakte. Ik ben benieuwd wat de volgende rond gaat opleveren.


4 reacties op “Lol met Vince van Tellingen

  1. Kinderen als Vince worden vaak niet gehinderd door enige kennis of ervaring waardoor ze vaak heel oorspronkelijke foto’s maken. En dat is voor ons weer heel leerzaam. Dank voor je les Vince. GroeTon.

  2. Fotograferen zit er voorlopig even niet in, begrijp ik uit de twitterberichten in de zijkolom. Beterschap Vince, en je hebt wel heeeel erg mooie foto’s gemaakt!

Geef een reactie