Het ISS, Venus en Orion

Vanavond was het weer bijzonder helder en was het ISS als een prachtig helder object te zien aan de hemel. Het ruimteschip met André Kuipers trok tussen het sterrenbeeld Orion (links) en de planeet Venus (de heldere punt rechts) door. Ik heb wat foto’s gemaakt waarop het ISS te zien is al een helder vlekje. Ik heb helaas niet de fotoapparatuur waarmee ik zover kan inzoomen dat je de enorme zonnepanelen kan zien.

De sterrenhemel met ISS. Rechts staat de planeet Venus als zeer helder object

De eerste foto boven is zonder annotatie. De tweede foto is dezelfde foto met annotatie. (Ik heb de sterren even opgezocht met een appje op mijn tablet (geen garantie dat het 100% goed is.) De derde foto is helaas erg onscherp maar je kan wel mooi zien dat het ISS beweegt en ‘langs’ de ster Betelgeuse is gevlogen. De derde foto is slechts een paar seconden na de tweede foto genomen.

Nu met namen erbij. Het ISS vliegt 'dwars' door het sterrenbeeld Orion.

Helaas een onscherpe foto. Maar je kan mooi zien dat het ISS in een paar seconden naar 'boven' is bewogen (richting het oosten).

Op youtube heb ik ook nog een filmpje gezet dat ik op hetzelfde moment maakte.

Geef een reactie